Nika Prevc med finalisti za najboljšo mlado športnico v Evropi

Zelo obetavna smučarska skakalka Nika Prevc je med petimi finalisti za zimsko nagrado Piotra Nurowskega 2022 in se tako poteguje za naziv najboljše mlade športnice v Evropi. Mlada članica kranjskega Triglava je minulo zimo v svoji konkurenci osvojila tako rekoč vse, kar se je osvojiti dalo.

V začetku marca se je v Zakopanah takrat še 16-letna športnica iz Dolenje vasi pri Železnikih ovenčala z naslovom mladinske svetovne prvakinje v smučarskih skokih, za nameček je na Poljskem prispevala še viden delež k zmagoslavju slovenske ženske ekipe in srebrni kolajni naše mešane zasedbe. Konec marca je nato prepričljivo zmagala še na olimpijskem festivalu evropskem mladine v Lahtiju, kjer je bila še med najzaslužnejšimi za zlato lovoriko Slovenije na tekmi mešanih ekip.

»Uživam v slehernem treningu, najbolj pa v letenju. Zelo rada ima tudi druge zimske športe, še posebno drsanje. Igram tudi klavir, znam voziti tudi monocikel,« je v predstavitvenem videospotu zaupala Nika Prevc, ki je zelo dobro tekmovala tudi v svetovnem pokalu, v katerem je – čeprav je izpustila več tekem – v skupni razvrstitvi zasedla 22. mesto.

Ob zdaj 17-letni članici kranjskega Triglava se za nagrado Piotra Nurowskega letos potegujejo še avstrijska alpska smučarka Victoria Olivier, italijanski hitrostni drsalec Lorenzo Previtali, slovaški hokejist Juraj Slafkovsky in nemški deskar na snegu Leon Ulbricht. Lani je to prestižno priznanje prejela naša biatlonka Lena Repinc.

Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published.