Poslanka Gregorčičeva: Večerov zapis o podeželju kot bazi desničarskih populistov je nestrpen
četrtek,


31. 3. 2022;


12.21


Osveženo:
1 ura, 18 minut

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

0,23termometer

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

0,23termometer

Avtor:

D.K.

Monika Gregorčič SMC


Foto: STA

“Glasna urbana manjšina levičarskih populistov, ki sama sebe poimenuje kar ‘ljudstvo’, bo na volitvah dobila lekcijo tihe (urbane in ruralne) večine,” je v odzivu na Večerov članek, ki mu očita netenja razkola med Slovenci, zapisala poslanka Monika Gregorčič iz stranke Konkretno.

Časnik Večer je danes objavil članek z naslovom Podeželje je izvorna baza desničarskih populistov za nabiranje volilnih glasov. Slovenija pri tem ni nobena izjema. Novinar Matej Grošelj je zapisal, da razlike med urbanim in ruralnim okoljem lahko razumemo kot politični razcep med modernim in tradicionalnim.

Nanj se je na družbenem omrežju Twitter odzvala poslanka Monika Gregorčič (Konkretno), ki na letošnjih parlamentarnih volitvah nastopa z gibanjem Povežimo Slovenijo. Zapisala je, da v Povežimo Slovenija zavračajo vse takšne umetne delitve. Dodaja, da bi tovrstno netenje razkola lahko označila celo kot nestrpno in nedemokratično. “Glasna urbana manjšina levičarskih populistov, ki sama sebe poimenuje kar ‘ljudstvo’, bo na volitvah dobila lekcijo tihe (urbane in ruralne) večine,” je prepričana.

V @PovezimoSlo zavračamo vse takšne umetne delitve. Tovrstno netenje razkola bi lahko označili celo kot nestrpno in nedemokratično. Glasna urbana manjšina levičarskih populistov, ki sama sebe poimenuje kar “ljudstvo”,bo na volitvah dobila lekcijo tihe (urbane in ruralne) manjšine pic.twitter.com/06Yq8LXTWG

— Monika Gregorcic (@mgregorcic) March 31, 2022

Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published.