Börsen: Volvo Cars rusar trots omikron

Många aktier gick ner när oron över omikron skakade om börsen. Men Volvo Cars stod stark kvar – aktien rusade tvåsiffrigt på tisdagen.

Det har gått spikrakt uppåt för Volvo Cars sedan börsnoteringen 29 december. Aktien har ökat med över 40 procent och värderingen ligger på över 220 miljarder kronor, skriver Svenska Dagbladet.

Aktien rusade med tretton procent på tisdagseftermiddagen och stängde på 77 kronor.

Trots den glada nyheten vill inte vd:n Håkan Samuelsson fira fullt ut än så länge.

”Det är förstås oroande att det dyker upp en ny virusvariant. Jag hade hoppats att det här var på väg att ebba ut. Och det är klart att det gör oss lite bekymrade”, säger han.

Stor elbilshajp

Den stora uppgången för Volvo Cars på börsen förklarar dock Hampus Engellau, fordonsanalytiker på Handelsbanken, med den pågående elbilstrenden och där hajpen är enorm kring amerikanska elbilsbolaget Rivian som redan har ett börsvärde på 1 000 miljarder kronor.

”Volvo äger hälften av elbilsföretaget Polestar. De säljer omkring 30 000 elbilar och har överlag kommit längre än Rivian i sin utveckling. Det är det som har gjort många investerare nyfikna på Volvo Cars och det är det som till stor del förklarar börsuppgången vi sett”, säger han.

Läs även: Halvledarbrist sänker Volvo Cars vinst [Dagens PS]

Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published.