Disney och The Humble Co säljer tandborstar i Mexico

Disney inleder samarbete med svenska The Humble Co, dotterbolag till Humble Group. Snart ska svenska miljövänliga tandborstar med Disneymotiv säljas i Mexico.

Under första kvartalet 2022 ska tandborstar prydda med de kända figurerna från Disneys Lilo & Stitch och Cars börja säljas – men inte här i Sverige. Det nya samarbetet gäller nämligen Mexico.

Förstärker på marknaden

I ett pressmeddelande skriver The Humble Group att framfarten på USA-marknaden nu spiller över till Mexico.

”Vi är exalterade över potentialen avseende det här samarbetet och möjligheterna med att expandera med fler produkter samt även etablera fler licenssamarbeten med andra potentiella aktörer” säger Oskar Holmblad, försäljningschef hos The Humble Co. AB.

Listningen för de två Disney-licensierade tandborstarna gäller bland annat på Walmart, och företaget stärker enligt pressmeddelandet sin närvaro på marknaden genom samarbetet.

Hållbara och miljövänliga tandborstar

The Humble Co köptes av Humble Group i mars 2021, och tillverkar hygienartiklar i bambu, bland annat alltså tandborstar. Bolaget säljer på över 30 marknader med fokus på USA, Norden, Storbritannien och Tyskland.

The Humble Co grundades av entreprenören, investeraren och tandläkaren Noel Abdayem efter att han besökt Jamaica och insett att alla inte har en egen tandborste. Han ville också skapa ett alternativ till de miljöovänliga plasttandborstarna. Sedan starten 2013 har projektet med hållbara, miljövänliga tandborstar vuxit till ett multinationellt företag med miljoner sålda tandborstar årligen. Abdayem fick 2018 utmärkelsen Årets unga företagare, samma år utsågs han till Årets raket och 2019 blev han utsedd till Årets unga pionjär.

Abdayem har tillsammans med Darren Wise grundat The Humble Smile Foundation, och driver projekt tillsammans med Tandläkare utan gränser i ett tjugotal länder. Del av försäljningen av bambutandborstarna går till stiftelsen.

Läs även: Disney och Netflix favoriter på tradinggolvet [Dagens PS]

Läs även: Reese Witherspoon säljer bolag för 900 miljoner dollar [Dagens PS]

Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published.