Rekordmånga noteringar på börsen i höst

Många noteringar väntas på Stockholmsbörsen och andra marknadsplatser i höst. Bolag som Volvo Cars, Storskogen och Synsam är samtliga på väg mot en notering.

Installationsbolaget Assemblin gick på onsdagen ut med ett pressmeddelande som säger att huvudägaren riskkapitalbolaget Triton ”har initierat en process för att utvärdera strategiska alternativ för sitt innehav i Assemblin, vilket inkluderar en eventuell börsnotering”.

Det finns än så länge inga tidsplaner för Assemblin men enligt Di:s källor kan Triton, genom Deutsche Bank och Nordea, ta Assemblin till börsen redan i år.

Många noteringar

Samtidigt ser det ut som att riskkapitalbolaget CVC vill notera Synsam i år.

Enligt Di är förvärvskonglomeratet Storskogen, telefonboksappen Truecaller och Nordic Capitals Cary Group samtliga på väg mot börsen i år.

Även jämförelsesajten Pricerunner ser ut att noteras i år, och det ser även Albert, en matte-app för barn, ut att göra.

Stekhet börs

Bolagen fortsätter att strömma till den stekheta börsen – elektroniktillbehörskedjan Kjell & Co villl noteras i höst, likaså batteriladdarbolaget Ctek, genom riskkapitalbolaget Altor.

Andra som vill in på Stockholmsbörsen är modebolaget Ellos, som genom ägarbolaget FNG Nordic utvärderar en notering av Ellos.

För distributionsbolaget Optigroup förbereds en affär, men enligt Di ser det ut som att det blir försäljning istället för notering.

Bolaget, som tidigare hette Papyrus, köptes av Triton och Altor för cirka 10 miljarder förra året.

Läs mer: Så mycket ökar noteringarna på Stockholmsbörsen

Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published.